Conferència del Dr. Gregorio Luri

img_20161213_193749120_hdrEl passat dia 13 de desembre el Sr. Gregorio Luri, Doctor en Filosofia, va fer una conferència sobre “Los retos  educativos del presente” a la Mediateca Pere Ribera.

El Sr. Luri va fer una valoració crítica del concepte d’innovació en relació a l’activitat pedagògica;  va explicar la necessitat de ser curós amb les pràctiques educatives i avaluar les repercussions dels possibles canvis.  Va exposar la importància  de proporcionar uns coneixements bàsics als alumnes, malgrat la incertesa de l’època actual.  Va fer també una valoració sobre l’autonomia dels centres educatius: és potser fruit de la manca de consens  en els principis educatius fonamentals?

Va fer una proposta de gran interès: s’hauria d’anar cap a un nou humanisme, en el qual tots els llenguatges estiguessin integrats i les ciències i les humanitats no fossin excloents les unes de les altres. La música i les matemàtiques  són llenguatges i no es pot oblidar que els grans matemàtics van ser també grans humanistes.